Linkbuilding Start

Tips en advies

  • SEO
    SEO paketten
  • Linkbuilding
    Linkbuilding pakketten
  • Zoekmachine optimalisatie
    Optimalisatie van websites

HET EINDE VAN BLACKHAT LINKBUILDING

HET EINDE VAN BLACKHAT LINKBUILDING IN ZICHT?

In vervolg op: Het einde van linken via startpagina’s?: Google is in Amerika begonnen met waarschuwingen uitdelen aan websitebeheerders die op ‘vreemde’ wijze aan hun links zijn gekomen. Er duiken steeds meer berichten op in het Google webmaster forum van website beheerders die bericht krijgen.

Veel webmasters zullen denken: eindelijk, gerechtigheid! Na maanden, soms jaren netjes backlinks vergaren wordt je project voorbij gegaan in de rankings door een net nieuwe website die investeert in spamlinks.

HET EINDE VAN LINKEN VIA SPAMMY STARTPAGINA’S? GOOGLE IS BEGONNEN MET HET OPSCHONEN

Afgelopen week heeft Google in Amerika een groot en bekend backlink netwerk: BuildMyRank.com gede-indexeerd.BuildMyRank.com was er op gericht om hun klanten naar topposities in zoekmachines te brengen. Tegen betalingen werden links en blogs gepost op websites en blogs.

Net nadat de eerste berichten verschenen over over onnatuurlijk linkbuilden: ‘Google Webmaster Tools notice of detected unnatural links to http://example.com/’ werd BuildMyRank.com ge-deindexeerd.

Er gaan geluiden dat veel sites al begonnen zijn met het (laten) verwijderen van betaalde links. Of dat nu direct nodig is?

WAT NU?

Gezien wij in Vlaanderen en Nederland nog wel wat achterlopen met dit soort updates, kan het natuurlijk geen kwaad om eens naar je eigen backlink profiel te kijken. Is er genoeg diversiteit in anchorteksten, genoeg diversiteit in pagina’s waarnaar gelinkt wordt?